Skönhetsfläckar

Borttagning av skönhetsfläckar

Skönhetsfläckar tas bort smärtfritt och utan märkbara ärr. Operationen utförs under lokalbedövning och sedan tas fläcken bort, oftast helt utan blödning.

Om man besväras av sina skönhetsfläckar i ansiktet men vill undvika att det bildas ärr efter borttagning kan man ta bort fläckarna med hjälp av RF teknologi (radiokirurgi).

Behandlingen går snabbt och man kan gå hem direkt efter besöket, och återgå till sina vanliga sysslor.
– Behandlingen görs under lokalbedövning och tar några få minuter, säger Martin Zand som är legitimerad läkare och ögonspecialist på Zebrakliniken i Stockholm.

En speciell maskin för radiokirurgi som används vid ingreppet. Apparaten skrapar bort ytliga förändringar oftast utan några som helst ärr.

– Man kan aldrig lova att det inte kommer att bli något ärr men riskerna är rätt så ovanliga på fläckar under 5 mm, säger han.

Det är viktigt att skydda det behandlade området mot solen för att ge läkningen bästa förutsättningarna. I övrigt behövs ingen efterbehandling och patienterna brukar inte heller känna någon värk efter ingreppet.

– Ytan på huden där man precis tagit bort fläcken kan få en sårskorpa som faller bort spontant, säger Martin Zand.

De allra flesta skönhetsfläckar är helt ofarliga men i några få fall kan de behöva utredas vidare. Martin Zand undersöker därför alltid på fläckarna innan han tar bort dem.

– Om fläckarna ser misstänkta ut skickar vi dem efter borttagningen för analys i syfte att försäkra oss om att de är ofarliga, tillägger han.

Om det är medicinskt motiverat att ta bort hudförändringen kan detta gå på landstingstaxa. Det kan därför vara bra att få en konsultation om man är orolig för sina fläckar i ansiktet.

– Vi hjälper till att ta bort fläckar oavsett om det är medicinskt motiverat eller helt kosmetiskt, säger Martin Zand.

Kontakta oss:

Adress

Västmannagatan 45
113 25  Stockholm

Mail:

Öppettider

Mån – Fre : 09:00 – 16:00
Lördag/ söndag : Stängt