Ögonklinik Odenplan

Ögonsjukdomar

Ögonsjukdomar

Vi har samlat information om de vanligaste ögonsjukdomarna och hur man behandlar dem uppe i menyn.

Ögonläkare Odenplan

Ögonläkare

Hos oss får du alltid träffa en ögonläkare med kirurgisk kompetens även om dina ögonbesvär inte kräver det

Ögonlocksplastik Odenplan

Ögonlocksplastik

På Zebrakliniken utför vi övre ögonlocksoperationer när hängande ögonlock gett ett intryck av trött utseende.

Modern ögonklinik vid Odenplan

Zebrakliniken är en modern ögonklinik vid Odenplan, Stockholm. Vi utför behandlingar mot olika ögonsjukdomar som Glaukom men även Ögonlocksplastik, borttagning av skönhetsfläckar runt ögonen och i ansiktet, YAG-laserbehandling av Efterstarr, samt Synundersökning för körkort – vi utfärdar transportstyrelsens godkända körkortsintyg.

På Zebraklinikens ögonmottagning använder vi oss av den senaste tekniken. Vi använder oss av journalsystemet TakeCare och tar emot remisser från alla verksamma läkare i Stockholm Läns landsting. Det går lika bra att utan remiss (eller så kallad självremiss) kontakta oss eller boka en tid.

Hos oss träffar du alltid en ögonläkare och kirurg även om du inte har kirurgrelaterade ögonsjukdomar. Vid akuta ögonsjukdomar, som till exempel Irit, Keratit eller akut synnedsättning, får du snabbt en tid hos oss. Vid icke akuta besvär får du normalt en tid inom 1-2 veckor.

Våra tjänster

Här listar vi några av våra tjänster

På Zebrakliniken erbjuder vi dig syndersökningar för körkort och körkortstillstånd. Vårt syntest för körkort utförs av ögonläkare med specialistkompetens inom ögonsjukdomar. Vi ger dig ett intyg för synundersökning eller läkarintyg för synfunktioner – vi utfärdar transportstyrelsens godkända körkortsintyg.

Efterstarr är mycket vanligt och kan uppstå efter en helt vanlig gråstarrsoperation. Får man nedsatt syn efter en operation av gråstarr är det viktigt att man gör en undersökning och eventuell behandling mot efterstarr. På Zebrakliniken i Stockholm utför vår specialistläkare behandling mot efterstarr genom YAG-laser.

Glaukom, även kallat grön starr, kan vi på Zebrakliniken i Stockholm behandla med ögondroppar eller med kirurgi, så kallad starroperation. Det är dock svårt att återställa synen efter att man drabbats av glaukom så det är viktigt att man snabbt blir undersökt och behandlad.

Vi erbjuder ögonlocksplastik och ögonplastik mot bland annat hängande ögonlock och även borttagning av skönhetsfläckar runt ögonen på vår ögonklinik i Stockholm. Vi hjälper dig med dina tunga ögonlock och gör ett ögonlockslyft genom operation av ögonlocken.

Zebrakliniken ögonklinik ligger nära Odenplan i centrala Stockholm och erbjuder olika behandlingar mot ögonsjukdomar. Vår ögonspecialist har specialistkompetens inom området och behandlar sjukdomar som exempelvis glaukom (grön starr), efterstarr, gråstarr och ögonlocksförändringar. Vi genomför även ögonlocksplastik och utför synundersökning för körkort.

Zebrakliniken, din ögonklinik

Kontakta oss kring allt som rör din syn.

Kontakta oss

Ring eller skicka e-mail till oss.

08-34 33 00
info@zebrakliniken.se
Besöksadress:
Västmannagatan 45,
113 25 Stockholm

Våra öppettider

Vi har öppet enligt följande.
Varmt välkommen!

Måndag till fredag : 08:00 – 17:00
Lördag : STÄNGT
Söndagar : STÄNGT