ZEBRAKLINIKEN

Jag fick höra att mina händer var som gjorda för det här

JAG FICK HÖRA ATT MINA HÄNDER VAR SOM GJORDA FÖR DET HÄR

Han utbildade sig till läkare i Iran, kom till Sverige och gjorde läkarutbildningen på nytt här. Att han sedan blev ögonläkare föll sig naturligt. I dag driver Martin Reza Zand Zebrakliniken på Odenplan i centrala Stockholm och uppskattas för sina smidiga, snabba och felfria behandlingar.

Det var när Martin Reza Zand gjorde sin AT-tjänstgöring i Norrland som polletten föll ner. När flera läkarstudenter skulle utföra ryggvätskeprov var det bara Martin som klarade det på första försöket. Sedan fick han ofta rycka in och ta blodprov på patienter eftersom att han kunde hitta venen så snabbt.

– Jag fick höra att jag har kirurgiska händer, samtidigt ville jag hitta ett område där jag både kunde jobba med det kirurgiska och medicinska.

Att bli ögonläkare passade därför Martin som handen i handsken. Efter den avlagda läkarutbildningen vidareutbildade han sig därför till ögonläkare på S:t Eriks Ögonsjukhus. 1993 var han färdigutbildad ögonläkare och sedan dess har Martin jobbat inom olika landsting och fått förfrågan från flera privata aktörer.

– Men slutligen startade jag Zebrakliniken för att kunna ge patienterna en så bra behandling som möjligt. På det här sättet är sträckan från planering till genomförande kortare och jag kommer mycket närmare patienterna.

Hur skiljer ni ut er från andra ögonkliniker?
– Först och främst har vi ett bra samarbete med S:t Eriks Ögonsjukhus och det är inte ovanligt att de skickar patienter till oss. Sedan uppskattas vi mycket för våra korta väntetider.

– Det ger en trygghet att kunna få tidsamma vecka eller veckan efter att du bokar. Har du ett akut behov säger jag till mina patienter att ringa så de kan komma in redan samma dag så löser vi det.

Behandlingar för grön- och gråstarr är vanliga på Zebrakliniken. Glaukom (grönstarr) är viktigt att man upptäcker i tid men också att du regelbundet tittar till det. Därför har Zebrakliniken som standard att patienter med Glaukom kommer mer regelbundet. Gråstarr inträffar när du åldras och linsen blir grumligare. Det är en väldigt vanlig operation, men Martin kan skryta med att ha klarat av den på två och en halv minut något som vanligen kan ta upp till 15 minuter.

Blir man helt återställd då?
– Ja, men cirka 10-20 procent av dem som behandlats för gråstarr kan få något som heter efterstarr. Det uppkommer mellan två till fem år efter operationen. Men det är bara att boka tid här då så kan jag på knappt en minut återställa det med hjälp av vår avancerade Yag laser-maskin, avslutar Martin Reza Zand.

Vill du veta mer om Zebrakliniken och hur de kan hjälpa dig? Här kan du komma i kontakt med oss.

Zebrakliniken, din ögonklinik

Kontakta oss kring allt som rör din syn.

Ring eller skicka e-mail till oss.

info@zebrakliniken.se
Besöksadress:
Västmannagatan 45,

Våra öppettider

Vi har öppet enligt följande.
Varmt välkommen!

Måndag till fredag : 08:00 – 17:00