ZEBRAKLINIKEN 

Efterstarr

EFTERSTARR

 

Efter en helt okomplicerad gråstarroperation kan ibland behövas en mindre justering då hinnan bakom din inopererade lins kan bli grumlig och bilda ärrvävnad. Efterstarr behandlas med YAG laser.

 

Ungefär 20 % av dem som genomgår en gråstarrsoperation bildar efterstarr och behöver göra ytterligare behandling. Efterstarr brukar visa sig ungefär ett år efter operationen mot grå starr, och har symtom som synnedsättning, bländningsbesvär och svårt att avgöra avstånd. Operationen görs med en YAG laser, det är en snabb och smärtfri operation som ger dig den goda synen du hade efter din gråstarrsoperation tillbaka.

 

När ska jag söka vård?
– Om du tidigare genomgått en gråstarrsoperation men tycker att din syn har börjat försämras igen.

 

Hör av dig till oss om du har några frågor angående Efterstarr eller om du märker av en ökad synnedsättning efter din operation mot grå starr.

Kom ihåg! Efterstarr är mycket vanligt, gå på dina regelbundna synundersökningar hos din ögonläkare för att snabbare upptäcka efterstarr.

 

Bilden visar efterstarr. Om du drar musen över bilden visas den andra bilden där du kan se resultatet av behandlingen med YAG-laser. Patienten har tidigare genomgått en helt okomplicerad gråstarrsoperation med goda resultat. Så småningom utvecklades dock efterstarr som nu har behandlades med YAG-laser. En lucka har öppnats i hinnan bakom linsen och patienten har nu fått sin goda syn tillbaka.

 

 

Zebrakliniken, din ögonklinik

Kontakta oss kring allt som rör din syn.

Kontakta oss

Ring eller skicka e-mail till oss.

08-34 33 00
info@zebrakliniken.se
Besöksadress:
Västmannagatan 45,
113 25 Stockholm

Våra öppettider

Vi har öppet enligt följande.
Varmt välkommen!

Måndag till fredag : 08:00 – 17:00
Lördag : STÄNGT
Söndagar : STÄNGT