ZEBRAKLINIKEN

Det  var värt det alla gånger om

DET VAR VÄRT DET ALLA GÅNGER OM

Disa Stenkvist, 72, genomgick en ögonplastikoperation på Zebrakliniken sommaren 2014. I dag upplever hon att ögonen är större samt att hon ser yngre ut. Besöket på kliniken minns hon med glädje.

Harmoniskt, lugnt och avstressande. Så beskriver Disa Stenkvist sitt besök på Zebrakliniken i Stockholm. Hit kom hon för cirka sex månader sedan efter en rekommendation från S:t Eriks Ögonsjukhus.

– Under 15 års tid hade jag lidit av Fuchs dystrofi, en ögonsjukdom som drabbar hornhinnan och kräver hornhinnetransplantation men det var först 2013 och 2014 jag genomgick hornhinnetransplantationerna på S:t Eriks Ögonsjukhus. Jag hade dragit ut på det på grund av rädsla, säger hon.

En befogad rädsla kan tyckas. Tidigare kunde nämligen en hornhinnetransplantation vara förenat med möjligheten att bli blind. Men utvecklingen har gått snabbt fram. I dag görs hundratals lyckade transplantationer varje år.

– Transplantationerna gick bra, men jag hade samtidigt under en period känt hur mina ögonlock börjat hänga allt mer, vilket störde mig.

Ögonläkaren på S:t Eriks Ögonsjukhus rekommenderade Disa att boka en tid hos Zebrakliniken.

– Det var värt det alla gånger om. Både ögonläkaren Martin och skö-terskan Linda var väldigt professionella och trevliga. Stämningen på kliniken var fridfull och själva operationen gick jättebra. Martin var mycket noggrann och försiktig. Jag var aldrig rädd på Zebrakliniken eftersom de var så lugna och fina att ha och göra med.

Hur var själva operationen?
– Den var över fort och jag var vaken hela tiden men hade fått en lokalbedövning i huden kring ögonen. Efteråt såg det lite ut som att man fått en smocka, det var lite blått kring ögonen men det la sig efter någon vecka.

Hur känns det i dag?
– Ögonen är större och jag ser yngre ut – det är en stor skillnad mot förut. Jag går på ständiga kontroller på S:t Eriks Ögonsjukhus för mina transplantationer och där har de också påpekat hur snyggt detta från Zebrakliniken blev, avslutar Disa Stenkvist.

En ögonplastikoperation på Zebrakliniken tar cirka en timme och du lämnar kliniken samma dag. Ingreppet är enkelt och görs under lokalbedövning. Om du vill får du också en lugnande tablett. Ingreppet syftar till att ge dig ett yngre och piggare utseende.

Zebrakliniken, din ögonklinik

Kontakta oss kring allt som rör din syn.

Ring eller skicka e-mail till oss.

info@zebrakliniken.se
Besöksadress:
Västmannagatan 45,

Våra öppettider

Vi har öppet enligt följande.
Varmt välkommen!

Måndag till fredag : 08:00 – 17:00